Styling Designs Blog

Conversie website verhogen met een op maat gemaakt offerte aanvraag formulier

Veel zakelijke website maken gebruik van een offerte aanvraag formulier op hun website. Vaak bestaat dit alleen uit de mogelijkheid om de contactgegevens in te vullen eventueel aangevuld met de betreffende diensten of producten die men wil afnemen. Met een dergelijk beperkt formulier krijgt de bezoeker erg weinig informatie. In sommige gevallen zijn bezoekers huiverig om hun gegevens achter te laten aangezien ze niet door Jan en alleman willen worden bestookt met aanbiedingen die niet bij hun budget passen. In deze gevallen kan het handig zijn wanneer de bezoeker meteen de prijs te weten komt na het selecteren van een optie in het offerte aanvraag formulier. Uiteraard is deze vorm van transparantie niet voor elk bedrijf geschikt. Niet alle bedrijven hanteren namelijk standaard prijzen. Maar voor bedrijven die dit wel hanterne en niet bang zijn om hun prijzen vrij te geven aangezien deze zeer concurrerend zijn dan kan het handig zijn om uw bezoeker dit direct mee te geven bij het invullen van het offerte aanvraag formulier. Bovendien geeft een dergelijk offerte aanvraag formulier de bezoeker een leuke experience die de aandacht vasthoud en dus zorgt dat de bezoeker meer tijd besteed op uw website wat weer enigszins een positief resultaat heeft op uw rankings in de zoekmachines. Bovendien hoeft de bezoeker niet meer zelf na te denken over alle mogelijke opties die hij of zij bij het product of dienst wil bestellen wanneer u dit duidelijk uiteen heeft gezet in het offerte formulier.

De voordelen van een op maat gemaakt offerte aanvraag formulier:

 • Verbeterde gebruikerservaring;
  Wanneer bezoekers uw site aangenaam vinden en meer lezen en tijd besteden op uw site zijn ze eerder geneigd om tot aankoop over te gaan.
 • Professionele uitstraling website;
  Een professionele site zorgt voor een positieve attitude en zal tot hogere conversies leiden. Neem als voorbeeld het invullen van uw credit card gegevens op een website. Dit zult u niet gauw doen op een site die er niet professioneel uitziet. Een slecht ontworpen site zal dus weinig conversie opleveren.
 • Verbeterde workflow en efficiency;
  Daarnaast kan het online offerte formulier worden gekoppeld aan een offerte programma waardoor verschillende velden al automatisch ingevuld worden. Zo kunt u dus tijd en kosten besparen op het aanmaken van offertes.
 • Makkelijker opvolgen van leads;
  Een goed ingevulde offerte aanvraag formulier zal uw account manager veel gedetaileerde informatie kunnen geven over de prospect waardoor gerichte vragen kunnen worden gesteld en de kans op conversie groter is aangezien er sneller tot de kern kan worden gekomen.
 • Hogere rankings in Google;
  De tijd die men spendeerd op uw site en web pagina’s is 1 van de factoren die Google meeneemt in de algoritmen. Wanneer men meer tijd spendeerd op uw site dan betekent dit dat uw site relevant is. Wanneer bezoekers uw site meteen verlaten dan denkt Google dat uw site niet relevant is.

Nadelen offerte aanvraag formulier

 • De vele mogelijkheden kunnen potentiele klanten afschikken. Geef daarom altijd de mogelijkheid om in 1 x voor alle opties te kiezen, verschillende paketten te kiezen of een optie om terug gebeld te worden voor een persoonlijk advies op maat.

Over welke vaardigheden moet de online offerte formulier expert beschikken?

De volgende vaardigheden zorgen ervoor dat uw designer een kwalitatief hoogstaande offerte aanvraag formulier kan ontwikkelen:

 • Uitstekende kennis van de programmeertaal PHP; Een goede PHP coder programmeert het formulier op maat in PHP en integreerd de code stijlvol in uw website.
 • Kunnen werken met version control. Met version control kan de ontwerper terug in de tijd kijken, verschillende versies testen en heeft hij altijd een goede backup achter de hand. Zonder toepassing van versie controle is het bijna onmogelijk om een foutloos offerte formulier te ontwikkelen.
 • Bij voorkeur ook kennis van webdesign en grafisch ontwerp. Het formulier moet er uiteraard ook mooi uitzien in goed integreren in uw website ontwerp.
 • Bij voorkeur enige kennis van uw onderneming zodat de designer mee kan denken bij de mogelijke opties voor het offerte aanvraag formulier en zelfstandiger aan de slag kan. Zo kunt u tijd besparen die u anders nodig zou hebben voor uitleg, controle en verbetering.

Styling Designs kan u helpen een professioneel online offerte aanvraag formulier te ontwikkelen voor uw website. Een goed voorbeeld van een dergelijke offerte aanvraag formulier kunt u vinden op onze seo site: www.simpleseo.nl. Dit is een uitstekend voorbeeld waarbij de bezoeker geholpen wordt in het kiezen van de mogelijkheden die er zijn en dit is overzichtelijk uiteengezet in een stappenplan. De bezoekers kunnen direct na selecteren de cumulatieve prijs zien. Alle stappen kunnen ook in 1 x worden geselecteerd en de klant kan ervoor kiezen om terug gebeld te worden. Zo zullen klanten met tijdgebrek minder snel de site verlaten zonder een offerte aan te vragen.

Neem contact met ons op en laat ons een op maat gemaakte online offerte aanvraag formulier voor uw website ontwikkelen.

0